Freizeit - Vajdahunyad
CASTLE Táborozásunk neve furcsának tűnhet némelyek számára, ez azért van mert a szó német eredetű, jelentése szabadid. 15 évvel ezelőtt amikor gyülekezetünk fiataljai sátor tábort szerveztek ez még tiltott tevékenységnek számított az akkori elnyomó rendszerben. Gyülekzetünk keretein belől az első ilyen tábort a  német ajkú fiatalok szervezték a csoport kiegészült magyar fiatalokkal is. Az általunk eltöltött régi szép idők emlékére tartottuk meg a tábor régi németes nevét.

A városunkban található kastély    »A tábor elhelyezése

Elődeink egy szép és elszigetelt helyet kerestek. És íme ezt találták 15 évvel ezelött. Napjainkig ez a tábrozás helye. A képek a tisztást körülvevő gyögyörű hegyekről készült felvétel. A tisztás melett egy folyó csördegez és egy forrás is található amelynek a nagyon jó vize van.

Site1 Site2
Site3

Az első lépések egy jól szervzett tábor felé 1989 után lettek megtéve

A kommunista rendszer bukása után a német testvérek segítségével szert tettünk a civilizált táborozáshoz legszükségessebb felszerelésekre. Felszereléseink nagy része (áram fejlesztő, sátrak, stb...) az amerikai katonaságtól származik akik Németországból való visszahúzódásuk után hagyták hátra őket. Így kezdtünk el a gyülekezetből való fiatalok és gyermekek számára táborozást szervezni. Az évek során több gyülekezetből való fiatalság és gyermek csoport fordlt meg ezeken a szép helyeken.Tábori misszió


Az elmúlt három évben változtattunk egy keveset a nyári programokon. Meghívtunk a városunkból olyan gyermekeket és fiatalokat akik nem tartoztak a gyülekezetünkhöz. Láttuk az angol nyelvnek a fontosságát a gyermekek nevelésében és ezért célul tűztük ki, hogy a nyári táborozás keretében ezzel is foglalkozzunk. Egy idősebb angol tanár testvér Alec Dunn elfogadva gyülekzetünk meghívását 2-3 hetet töltött városunkban. Egy hétig folyt az angol tanítás a városban majd a táborba utaztunk ami kb. 40 km.-re van Vajdahunyadtól és ott a tanultakat gyakoroltuk.
Group
Minden reggel tartottunk egy közös Bibiliaórát, majd ezt követte a csoport beszélgetés (angol ismeretek szerint csoportosítva) azután nyelvtan óra. A leckéket szabadidő és ebéd követte, majd a délutáni játszás. Délután beszédkészség növelő tevékenységeket szerveztünk. A vacsora után esti történet sorozatot tartottunk külünböző misszionáriusok életéről.


Egyébb tevékenységeink között volt az úszás, gyalog túrák, tábortűz. Lásd képek.
Campfire
Water fall
Walking tour
Swiming